Close

February 12, 2018

30.03.2018| ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Χ ΒΑΓΕΝΑΣ (Και το εκτελεστικό απόσπασμα), ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ, ENORASIS

ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Χ ΒΑΓΕΝΑΣ (Και το εκτελεστικό απόσπασμα), ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ, ENORASIS

Οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ δημιουργήθηκαν στο Κερατσίνι στις αρχές του ’90. Υιοθέτησαν αμέσως την ονομασία Διόνυσος επηρεασμένοι από τις πρώτες σκέψεις του Morrison γύρω από το Dionysos, πριν καταλήξει στο The Doors.
Κυρίως όμως από την τρέλα, την μανία που απορρέει από την λατρεία του Διόνυσου, προσπαθώντας να κάνουν πραγματικότητα μέσω της μουσικής τους, την ευφορία, την ηδονή και την έκσταση η οποία αναγκάζει τους ανθρώπους να πετάξουν το πέπλο της λογικής, στην Διονυσιακή λατρεία.
Μεθυσμένοι και τρελαμένοι για μουσική ξεκινούν σχεδόν αμέσως τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Για πολλά χρόνια στροβιλίζονται ανάμεσα σε live περιπλανήσεις και ανακατατάξεις.
Στα τέλη της δεκαετίας του 90 και έπειτα από μία αυτοσχέδια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Κρυστάλλινα Φτερά» από την δισκογραφική εταιρία Music Wave, από την οποία δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν και τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο «Στην Άκρη Της Πόλης».
Ο δεύτερος αυτός δίσκος αλλά και οι συνεχιζόμενες εμφανίσεις τους κυρίως στην επαρχεία, δίνουν την ευκαιρία στους ΔΙΟΝΥΣΟΣ να απαγκιστρωθούν από τον βραχνά της εταιρίας τους, να αποδείξουν την σταθερά ανοδική τους πορεία και να υπογράψουν ένα συμβόλαιο τον Απρίλιο του 2003 με την Alpha Records.
Ξεκινάνε αμέσως τις ηχογραφήσεις και τον Φεβρουάριο του 2004 κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο «Από Άκρη Σε Άκρη».
Από το τέλος του 2013 (31/12/2013) κυκλοφορεί από το προσωπικό τους label “REVOLVER PRODUCTIONS” δωρεάν στο διαδίκτυο ο τέταρτος προσωπικός τους δίσκος ο οποίος και έχει τον τίτλο “Η γη είναι επίπεδη”, τον οποίο μπορείτε να τον κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο: http://dionysosgr.bandcamp.com/
Οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ, εξοργισμένοι από την ετσιθελική βιομηχανική παραγωγή τραγουδιών, μένοντας ακόμη σε ρομαντικά μυστικιστικές φόρμες, φέρουν πλήρως την ευθύνη για κάθε δημιουργία τους και κυρίως για το κάθε πότε θα κυκλοφορεί αυτή.

Μακριά από λαικοpop ψευτοεντεχνισμούς, με αυτούσιο άτεχνο καθαρό rock ήχο να τους χαρακτηρίζει, γνωστοί για την λυρικότητα του στίχου τους, την δυναμική τους σκηνική παρουσία, αλλά και τα σκληροπυρηνικά τους live οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ, εκσφενδονίζουν rock ‘n’ roll μελωδίες που σε μαγνητίζουν.

Links
Site: www.dionysosrockband.gr
Bandcamp: http://dionysosgr.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/dionysosrockband.gr/
E-mail: dionysosgr@hotmail.com

Ο Ευάγγελος Χ.Βαγενάς και το Εκτελεστικό Απόσπασμα είναι η  μπάντα του Ε.Χ.Β που δραστηριοποιείται  από τον Μάιο του 2016 στα συναυλιακά δρώμενα με την οριστική παύση του συγκροτήματος Χερουβείμ, του οποίου ηγείτο από το 1994 έως το 2016.

Οι ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ είναι ένα κράμα μουσικών από διάφορες μουσικές σχολές, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα προσωπικό ύφος με επιρροές από την rock σκηνή των 80s έως και σήμερα. Σε αυτό το εγχείρημα συνέβαλαν ο Γιάννης Χατζηράλλης-Φωνή, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Hard rock μουσικής. Ο Γιάννης Καστρώνης – session drummer με τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες . Η Εμμανουέλα Φωτάκη – Πληκτρα με παρουσιες σε μπάντες οπως, Ορίωνες και Summer Camp, ο Νίκος Πολιτόπουλος – Κιθάρα, με παρουσίες σε ροκ μπάντες όπως Fatal Error και Flush Royale σε υφος hard/classic rock και ο Γιωργος Λαμπίρης – Μπάσο με ύφος classic rock. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα 6+1 digital singles.την Μαργαρίτα Κομμένη, τις Ανομίες,το Άντε Γεια που κυκλοφόρησαν από την Final Touch του Μίλτου Καρατζά,αλλά και τα ποιο πρόσφατο Ας γινόταν και το Μη με κρατάς που κυκλοφορεί και στην english version Dont hold us back. Το Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφορούν οι “Μικρές Αγγελίες”, οι οποίες οπτικοποιήθηκαν. Ακολουθεί το “Ως το τέλος”, αλλά και το “Θέλω να μαι μαζί σου”, επίσης οπτικοποιημένα, καθώς και το πολύ φρέσκο “Δεν είμαι εγώ”.